Help mee!

Andisiwe wil leren om beter onderwijs te geven

Steun Andisiwe met een studiebeurs!

Naam project Studiebeurs Andisiwe 2016
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Zuid-Afrika
Start project Januari 2016
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 775,00
Nodig: € 775,00
100%

Andisiwe Masiphumla is 38 jaar en werkt al sinds 2008 bij TransCape als lerares. Ze geeft volwassenen basisonderwijs en ze onderwijst de slimste kinderen tijdens de extra naschoolse lessen van TransCape. Momenteel helpt Andisiwe ook op de kleuterschool, waar ze kinderen in de leeftijd van drie tot en met vijf jaar lesgeeft. Andisiwe is erg betrokken bij de kinderen en wil ze graag een zo goed mogelijke toekomst geven door hen al vroeg op de best mogelijke wijze te onderwijzen. Op dit moment kan zij dit nog niet altijd goed genoeg omdat ze hier nog niet de juiste opleiding voor heeft gevolgd.

Vorig jaar begon Andisiwe aan een opleiding om beter les te kunnen geven aan de kinderen op de kleuterschool, maar doordat ze te weinig geld had om de cursus helemaal te kunnen betalen, moest ze de cursus voortijdig verlaten. Het geld dat Andisiwe verdient met lesgeven, heeft ze nodig om haar werkloze man en drie kinderen te onderhouden.

Mensen als Andisiwe zijn erg belangrijk in de armste gebieden van Zuid-Afrika. Zij helpen de gemeenschap actief vooruit door de jongste inwoners een goede toekomst te bieden, in het geval van Andisiwe door middel van educatie. Om Andisiwe haar benodigde opleiding te kunnen laten volgen, heeft ze 10.000 Zuid-Afrikaanse Rand nodig (ongeveer €775,-). Hiermee helpt u niet alleen Andisiwe om haar niveau van lesgeven te verbeteren, maar ook honderden kinderen die door het hogere niveau van educatie een betere toekomst krijgen. Na uw donatie krijgt u halfjaarlijks een verslag van Andisiwes vorderingen en hoe deze zich uiten in haar manier van lesgeven.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: