Help mee!

Geef de slimme Musa een kans op een goede toekomst

Musa wil graag piloot worden

Naam project Geef de slimme Musa een kans op een goede toekomst
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie St Patrick junior secondary school, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 2015
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 900,00
Nodig: € 900,00
100%

Onze partnerorganisatie TransCape geeft verschillende kinderen een studiebeurs, zodat zij goed onderwijs kunnen volgen. Musa Jampo is een weeskind van 13 jaar oud met een hart van goud. Het is een hele slimme jongen, maar hij mist de warmte van mensen die om hem geven en die hem stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Als er goed voor hem gezorgd wordt en hij goed onderwijs krijgt, dan heeft hij de kans om zelf een goede toekomst op te bouwen. Om een gedegen opleiding te volgen moet Musa naar de stad die zich op anderhalf uur rijden van Mdumbi bevindt.

Musa’s ouders werkten beiden in de mijnen van Johannesburg. Zijn vader verdween toen zijn moeder zwanger bleek te zijn, waarschijnlijk om de verantwoordelijkheden van het vaderschap te ontvluchten. Zijn moeder verhuisde daarop met Musa terug naar Mankosi waar zij hem alleen opvoedde. In 2008 ging Musa voor het eerst naar de preschool van het Mdumbi Education Centre waar hij al snel een enthousiaste en leergierige leerling werd. Eind 2008 stierf zijn moeder na een lang ziekbed waarna zijn oma de zorg voor weeskindje Musa overnam. Zij heeft nog meer kleinkinderen waar zij voor zorgt en geld om hen naar school te laten gaan, heeft de familie niet.

Leraren bij TransCape zagen in dat het belangrijk was om Musa naar school te laten gaan. Hij kan goed leren en vindt het leuk om andere kinderen te helpen op school. Musa heeft al een aantal jaren van een studiebeurs kunnen profiteren en het is interessant om een jongen gedurende al deze jaren te volgen. Stichting Kwasa wil Musa graag helpen om te gaan studeren. Op dit moment zit Musa in het zevende jaar van de school, die in het totaal twaalf jaar duurt. Vanaf groep zeven is het onderwijs dat de kinderen krijgen vergelijkbaar met dat van de middelbare school in Nederland. Musa is heel gemotiveerd om naar school te gaan omdat hij nu al weet dat hij later graag piloot wil worden.

De vakken die Musa erg leuk vindt zijn talen (Engels en Isixhoss, zijn moedertaal), rekenen en levensbeschouwing/levensvaardigheden. Meer moeite heeft hij met natuurkunde, maatschappijleer en techniek.

Naast het volgen van alle lessen en het maken van zijn huiswerk heeft Musa nog tijd om kind te zijn. Hij maakt deel uit van het schoolkoor en hij neemt als langeafstandloper deel aan hardloopwedstrijden van school. Als hij nog vrije tijd over heeft, gaat hij graag voetballen of vissen. Steun Musa en help deze jonge wees een goede toekomst tegemoet te gaan. Voor komend schooljaar is er €900,- nodig. Dit geld is nodig voor Musa’s schoolregistratie, schoolgeld, een accommodatie in de stad, eten, een schooluniform en ander schoolmateriaal. Na uw donatie, zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Musa het doet op school. Helpt u mee om Musa een toekomst te geven?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: