Help mee!

Mapinyose wil het onderwijs in

Mapinyose wil leraar worden in het basis onderwijs

Naam project Mapinyose wil het onderwijs in
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2018
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.075,00
Nodig: € 1.075,00
100%

Mapinyose Abonqa (15) zit sinds kort op de Dalindyebo High School waar hij met heel veel plezier naar toe gaat. Vorig jaar heeft Transcape NPO hem opgenomen in hun studiebeurs programma en het mogeljik gemaakt dat Mapinyose van zijn droom werkelijkheid kan maken, namelijk leraar worden in het basis onderwijs.

Het is helaas lange tijd anders geweest voor Mapinyose. Hij komt uit een gezin met twee broers, een zus en een moeder. Zijn vader is toen hij jong was overleden, en zijn moeder verdient als alleenstaande vrouw met haar winkel onvoldoende om alle kinderen naar school te kunnen sturen. Zijn broer is hierdoor noodgedwongen vroegtijdig gestopt met school en helpt in de winkel om het hele gezin van voldoende eten te kunnen voorzien. Zonder de support van Stichting Kwasa en Transcape NPO had dit ook het geval geweest voor Mapinyose.

Op school doet Mapinyose het erg goed. zijn favoriete vakken zijn Engels, wiskunde en kunst. Het zijn met name de creatieve vakken waar hij in uitblinkt en zijn mede studenten zowel binnen- als buiten school mee helpt en mee samenwerkt. Mapinyose is als persoon verder te kenmerken als iemand met grote levensvreugd. Buiten zijn school om is ze druk in de weer met muziek en treedt ze graag op voor anderen.

Steun Mapinyose om ervoor te zorgen dat hij naar school kan blijven gaan en later het onderwijs in kan om zo iets te kunnen betekenen voor zijn medemens.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: