Help mee!

Help Nolutho een betere lerares worden

Nolutho wil graag haar kennis over de ontwikkeling van jonge kinderen uitbreiden

Naam project Help Nolutho een betere lerares worden
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Masikhule college, Mthatha, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 2015
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.085,00
Nodig: € 1.085,00
100%

Nolutho is 39 jaar oud en werkt sinds 2008 voor TransCape, één van de partnerorganisaties van Stichting Kwasa. Nolutho is werkzaam in het Mdumbi Education Centre (MEC) van TransCape. Hier geeft ze les aan de kinderen van de preschool, de Zuid-Afrikaanse variant van de kleuterschool. Kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar komen hier om letters te leren, te tellen, de eerste woordjes Engels te spreken en om te spelen. Het Mdumbi Education Centre is één van de projecten die Stichting Kwasa al jarenlang sponsort.

Nolutho wil graag haar kennis over de ontwikkeling van jonge kinderen uitbreiden om de lokale kleuterschool te verbeteren. Haar collega heeft vorig jaar veel geleerd tijdens haar studie en het verschil is duidelijk terug te zien in de school. Nolutho heeft in het verleden level vier gedaan en gaat dit jaar voor level vijf. Naast de lessen die ze zelf in de stad volgt, blijft ze verantwoordelijk voor het geven van de lessen in de kleuterschool. Haar eigen lessen vinden plaats in vakanties en weekenden.

Het bescheiden salaris dat Nolutho nu krijgt, is hard nodig om haar gezin te onderhouden. Thuis zorgt ze samen met haar man voor vier kinderen. Door deze zorg is het niet mogelijk om geld vrij te maken voor haar studie.

Nolutho zelf schrijft "The continuation of my studies will official validate my job at the preschool and make my life easier. Next to that, it will also improve TransCape’s preschool education plan."

Voor de studiebeurs van Nolutho is in totaal € 1.085,- nodig. Hiermee worden het collegegeld, de studiematerialen en de reiskosten betaald. Helpt u mee om Nolutho’s kennis te vergroten om zo de hele gemeenschap vooruit te helpen? Na uw donatie zult u na de eerste helft van haar schooljaar en op het einde van haar schooljaar een verslag van ons ontvangen. Zo kunt u volgen hoe Nolutho het doet op school.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: