Help mee!

Sekgametsi Lethiba start een taxi bedrijf

Sekgametsi speelt in op Uber en Taxify

Naam project Dreamer Business Holdings
Partner organisatie Rhiza Babuyile
Locatie 17 Geoffrey Street, Roodepoort, Johannesburg (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Microkrediet
Binnen: € 650,00
Nodig: € 650,00
100%

Sekgametsi Lethiba (28 jaar) is in 2011 haar bedrijf Dreamer Business Holdings (DBH) begonnen. Nu heeft ze onze partnerorganisatie gevraagd om een lening van € 650,- om haar auto te gebruiken voor het opzetten van een kleinschalig taxi bedrijf.

Sekgametsi wil zich met haar bedrijf en auto (een Toyota Corolla Quest 1.6 uit 2016) aanmelden bij de initiatieven van Uber (veel gebruikt in Johannesburg) en Taxify (een soortgelijk initiatief). Op deze manier wil ze meer klanten voor haar bedrijf genereren. Ze wil dit doen door de auto uit te lenen aan gediplomeerde taxi chauffeurs, die een commissie ontvangen voor elke rit die ze doen.

Het bedrag van € 650,- zal worden gebruikt om de auto af te betalen, om de aansluiting (en daarvoor benodigde documenten) bij Uber en Taxify te realiseren en voor onderhoud aan de auto.

In het volledige projectvoorstel van Sekgametsi, klik hier, leest u meer over Sekgametsi en haar bedrijf en waarom zij deze investering een goed idee vindt. Helpt u deze ambitieuze jonge vrouw om haar bedrijf verder uit te bouwen?

Na uw donatie krijgt u van ons tweemaal een verslag om te kunnen lezen hoe het met de onderneming van Sekgametsi Lethiba gaat. U ontvangt het eerste verslag na ongeveer een half jaar, het tweede sturen wij u na ongeveer een jaar. Dan moet zij ook haar microkredietlening hebben terugbetaald. Middels de verslagen kunt u precies volgen hoe Sekgametsi dankzij uw steun haar bedrijf laat groeien.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: