Help mee!

Zintle wil studeren zodat ze later anderen kan helpen

“I would like to be a role model for my community”

Naam project Studiebeurs Zintle
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie King Hintsa College, Butterworth
Start project Januari 2014
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.400,00
Nodig: € 1.400,00
100%

Onze partnerorganisatie TransCape geeft verschillende studenten een studiebeurs, zodat zij toegang krijgen tot beter onderwijs. Het onderwijs op het platteland waar ze vandaan komen is namelijk ondermaats. De studenten zijn gekozen vanwege hun eerdere resultaten, inzet en onafhankelijkheid, maar vooral omdat zij de wil hebben om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. Met het onderwijs op het platteland is dat bijna onmogelijk. Met een studiebeurs kunnen ze het onderwijs krijgen dat ze nodig hebben om zichzelf te ontplooien en het maximale uit hun toekomst te halen.

Zintle is één van die studenten. In 2013 heeft ze hard gewerkt om haar wiskunde te verbeteren, om zo in aanmerking te komen voor de universiteit. Daarnaast heeft ze een Engelse les gevolgd bij het volwassen onderwijsprogramma van TransCape, genaamd ABET (Adult Basic Education Training). Voor 2014 is Zintle toegelaten om te studeren aan de King Hintsa College in Butterworth. Hier start ze de studie Management Assistent. De studie zal de eerste 1,5 jaar bestaan uit lessen en daarna een 1,5 jaar durende stage.

Zintle is 20 jaar. Ze heeft 4 broers en ook haar moeder leeft nog. Haar moeder heeft echter geen baan en het hele gezin leeft van de kleine bijdragen die de overheid beschikbaar stelt. Geld om te studeren is er voor Zintle echter niet. Stichting Kwasa heeft Zintle de laatste 3 jaar financieel gesteund om haar zo toegang te geven tot goed onderwijs en wil dat ook in 2014 weer mogelijk maken voor Zintle.

Zintle ziet in haar toekomst een baan bij onze partnerorganisatie TransCape wel zitten. Ze wil een voorbeeld zijn voor de gemeenschap waar ze vandaan komt. Ze weet dat je met hard werken een goede toekomst op kan bouwen, waarbij je zorg kan dragen voor je familie. Dat wil ze dan ook graag bereiken. Van de €1.400 die er nodig is voor haar studiebeurs wordt naast het inschrijf- en studiegeld ook kost en inwoning, het schooluniform, het vervoer van en naar de school en studiemateriaal bekostigd.

Steun Zintle en help deze jonge vrouw haar droom te verwezenlijken. Na uw donatie zult u na de eerste helft van haar schooljaar en op het einde van haar schooljaar een verslag van ons ontvangen. Zo kunt u volgen hoe Zintle het doet op school.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: