Help mee!

Pitso is een ondernemende dame met een duidelijk doel

“I just want to say that everybody should be proud of himself.”

Naam project Pitso is een ondernemende dame met een duidelijk doel
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Tshani Village, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2019
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 1.980,00
Nodig: € 1.980,00
100%

Een jonge, enthousiaste, sportieve en leergierige dame is Pitso. Ze groeit op in een gezin waar ze veel liefde krijgt van haar moeder. Het is wel hard werken thuis om alle huishoudelijke taken te doen. Kinderen moeten op jonge leeftijd hieraan bijdragen. Even het dorp in om een boodschap te halen, hout halen, de was doen, koken of water halen. Het hoort er allemaal bij.

Pitso ging al op jonge leeftijd naar de afterschool. Al snel sprak ze wat woorden Engels en lukte het om een simpel gesprek te voeren. Als de vrijwilligers van TransCape iets wilden organiseren voor de kinderen was Pitso de juiste ingang. Met haar enthousiasme zorgde ze dat het hele dorp wist dat er wat ging gebeuren. Uiteraard was ze zelf ook altijd van de partij. Vooral netbal en dodgebal vindt ze erg leuk. Naast haar eigen dromen helpt ze ook graag andere kinderen. Ze vindt het belangrijk dat iedereen plezier heeft en houdt absoluut niet van pesten.

Haar moeder heeft een baan als maatschappelijk werkster en probeert zo om genoeg geld te verdienen voor het gezin. Ondanks dat haar moeder al het geld voor de kinderen over heeft lukt het niet om een goede school te betalen. Een schooluniform is het hoogst haalbare financieel. Met een schooluniform kan Pitso naar de lokale school, maar daar is het onderwijs niet van goede kwaliteit.

TransCape maakt een selectie van kinderen die meer in hun mars hebben. Met haar hoge inzet en goede cijfers verdient Pitso het om goed onderwijs te volgen. Hiervoor is het nodig dat ze naar de stad, Mthatha, gaat. Met de lokale bus is het niet mogelijk om op tijd voor de eerste les aanwezig te zijn. Bovendien loopt de reistijd op naar 3 uur voor een enkele reis. Het is dus noodzakelijk dat ze naar de kostschool gaat.

De leukste vakken zijn volgens Pitso wiskunde, levensoriëntatie en economie. Vooruit kijkend naar de toekomst wil ze graag maatschappelijk werkster worden. Maar actrice staat ook nog hoog op de lijst. Haar droom is om haar doelen te behalen, uitmuntend te zijn in haar werk en een verschil te kunnen maken in het leven van haar familie.

“I just want to say that everybody should be proud of himself and don´t let the enemies be on top of you. And be strong of what you want to achieve.”

Helpt u mee om de dromen van Pitso waar te maken?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: