Help mee!

Help de met HIV besmette kinderen in de Oostkaap!

Stimuleer de verbondenheid onder de kinderen

Naam project Food parcels for Children Support Group
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied HIV/AIDS
Binnen: € 2.600,00
Nodig: € 1.495,25
100%

Korte samenvatting

Het doel van dit project is om voedselpakketten en t-shirts te verschaffen aan de kinderen van TransCape’s Children Support Group. Deze Support Group is opgericht in 2008 en richt zich op met HIV besmette kinderen. De Support Group bezoekt de kinderen één keer per maand bij het ziekenhuis waar ze onderzocht worden en hun medicatie krijgen. Daar spelen ze samen met elkaar terwijl ze wachten tot ze aan de beurt zijn. De Support Group wil de kinderen spelenderwijs meer inzicht geven in de ziekte die ze hebben. Tijdens dit contact worden ze gestimuleerd om erover te praten en wordt ze geleerd hoe ze zo gezond mogelijk kunnen leven.

Door middel van voedselpakketten wil TransCape de gezondheid van de met HIV besmette kinderen in de Support Group verbeteren. Ook leren ze hoe ze zo gezond mogelijk kunnen leven. Door ieder kind een t-shirt te geven voelen ze zich verbonden met elkaar en maken ze deel uit van de groep. Veel kinderen dragen met trots hun t-shirt. Dit toont aan dat ze hun positie begrijpen en dat ze niet bang zijn om hiervoor uit te komen. Bijna de helft van de groep (de groep bestaat uit 70 tot 80 kinderen) heeft al een t-shirt. De groep groeit elke maand en TransCape wil ieder nieuw lid graag verwelkomen met een t-shirt.

HIV besmette kinderen staan bekend om hun kwetsbare positie in de samenleving (zowel medisch als sociaal) vergeleken met gezonde kinderen. Daarnaast zijn veel van de kinderen, die mee doen aan TransCape’s Support Group, wees. Ze hebben vitaminerijk voedsel nodig omdat hun lichaam vecht tegen het HIV-virus en daardoor veel energie verbruikt. Het is belangrijk om deze kinderen, en hun ouders of verzorgers, een goede voorlichting te geven over een gezonde levensstijl die het immuunsysteem sterk houdt.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: