Help mee!

Geef Jay de kans om als docent kinderen een goede toekomst te geven

To further my education is a greatest need to strengthen my future.

Naam project Studiebeurs Jay Masbulele Siya
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie University of South Africa (UNISA), Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project Begin 2012
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 4.300,00
Nodig: € 4.300,00
100%

Jay is 27 jaar en werkt sinds 2008 voor TransCape, één van de partnerorganisaties van Stichting Kwasa. Hij geeft les in het Mdumbi Education Centre (MEC). Hierbij geeft Jay aan volwassenen Adult Basic Education Training en is hij werkzaam bij het After School Enrichment Project waar kinderen extra les kunnen krijgen in Engels, Wiskunde en Gezondheid. Ook voor deze projecten werft Stichting Kwasa fondsen.

"On 2008 I started to work for Transcape because I couldn’t persist with my education through financial inadequate and I wanted to have little bit of money to assist my parents to keep the fire burning."

Al toen Jay op de basisschool zat, wist hij dat hij later graag docent wilde worden. Het gaf hem een goed gevoel om medeleerlingen ingewikkelde leerstof uit te leggen en te laten begrijpen.

Graag wil Jay een lerarenopleiding doen, zodat hij betere vaardigheden heeft om les te kunnen geven. Soms komt hij voor grote uitdagingen te staan tijdens het lesgeven, omdat hij sommige didactische kennis niet heeft. Hij wil graag meer kinderen en volwassenen helpen om zo een verschil te maken in het leven van veel kinderen en volwassen en om zo bij te dragen aan de strijd tegen het hoge analfabetisme dat er is in de omgeving van Mdumbi.

Zijn familie (met 6 kleine kinderen) is afhankelijk van zijn inkomen en het pensioen van zijn vader. Jay verdient niet genoeg om de lerarenopleiding zelf te betalen en tegelijkertijd het gezin te onderhouden. Jay wil een schriftelijke lerarenopleiding volgen aan de University of South Africa, zodat hij op afstand kan studeren. Zo kan hij tegelijkertijd blijven werken voor TransCape om zijn familie in onderhoud te voorzien en ook om zijn kennis in de praktijk te brengen en anderen goed onderwijs te geven.

"I need scholarship simply because I want to empower myself so that I can empower my community in future"

Voor de studiebeurs van Jay is in totaal € 2100,- per jaar nodig. Hiervan zal het collegegeld worden betaald, evenals het studiemateriaal en de reiskosten.

Na uw donatie, zult u na een half jaar een verslag van ons ontvangen, zodat u kunt volgen hoe Jay het doet tijdens zijn studie.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: