Help mee!

Musa wil piloot worden

Het is Musa’s droom om later piloot te worden en hij doet erg zijn best om deze droom te kunnen vervullen.

Naam project Musa wil piloot worden
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2018
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 325,00
Nodig: € 325,00
100%

Musa Jampo (14) zat afgelopen jaar op de St Patricks Junior Secondary School waar hij bezig was met de eindtoetsen, maar omdat er binnen deze school weinig woonruimte is voor jongens, stapt Musa dit jaar noodgedwongen over naar de Sikoma Junior Secondary School.

Musa, die 5 februari vijftien jaar wordt, is een zeer intelligente jongen die goed is in rekenen, talen (Engels en Xhosa, zijn moedertaal) en levensbeschouwing. Hij heeft wat meer moeite met techniek. In 2010 kreeg Musa voor het eerst een studiebeurs, nadat op de kleuterschool van Mdumbi zijn enorme leerpotentieel al duidelijk werd.

Musa’s ouders werkten beiden in de mijnen van Johannesburg. Zijn vader verdween toen zijn moeder zwanger bleek te zijn, waarschijnlijk om de verantwoordelijkheden van het vaderschap te ontvluchten. Zijn moeder verhuisde daarop met Musa terug naar Mankosi waar zij hem alleen opvoedde. In 2008 ging Musa voor het eerst naar de preschool van het Mdumbi Education Centre waar hij al snel een enthousiaste en leergierige leerling werd. Eind 2008 stierf zijn moeder na een lang ziekbed waarna zijn oma de zorg voor het weeskindje Musa overnam. Zij heeft nog meer kleinkinderen waar zij voor zorgt en geld om hen naar school te laten gaan, heeft de familie niet.

Het is Musa’s droom om later piloot te worden en hij doet erg zijn best op school om deze droom in de toekomst te kunnen vervullen. Als in de toekomst blijkt dat Musa niet aan de beroepseisen om piloot te worden kan voldoen, kan hij met zijn intelligentie ook aan de slag als arts. Naast het volgen van alle lessen en het maken van zijn huiswerk heeft Musa gelukkig nog tijd om kind te zijn. Hij maakt deel uit van het schoolkoor en hij neemt als lange afstandloper deel aan hardloopwedstrijden van school. Als hij nog vrije tijd over heeft, gaat hij graag voetballen of vissen.

Steun Musa en help deze jonge wees een goede toekomst tegemoet te gaan.

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: