Help mee!

Voorlichting van HIV-patiënten aan huis

Help voorlichting aan huis over HIV mogelijk te maken

Naam project Voorlichting van HIV-patiënten aan huis
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 juli 2015
Aandachtsgebied HIV/AIDS
> doneer via iDeal
Binnen: € 145,00
Nodig: € 456,00
32%

Dit project wordt uitgevoerd door Zintathu Luvalo. Zij stelt zich allereerst voor.

“Ik ben Zintathu Luvalo en ik ben 24 jaar. Sinds februari 2012 werk ik bij TransCape als voorlichter en begeleider op het gebied van HIV en Aids. Ik heb een erkende opleiding gevolgd voor HIV-begeleiding in Durban en een basisopleiding in Mthatha voor het voorlichten en begeleiden van mensen op het gebied van HIV.”

Zintathu heeft zichzelf ontwikkeld tot een geweldige begeleidster die haar werkzaamheden aanbiedt aan de lokale bevolking. Ze bezoekt verschillende locaties zoals scholen, klinieken en legt ook huisbezoeken af. Daarnaast houdt ze ook bijeenkomsten voor lokale gemeenschappen en verzorgt ze workshops voor de groepen van Home Based Care.

Huisbezoeken

Zintathu bezoekt mensen aan wie ze voorlichting heeft gegeven tijdens haar kliniekbezoeken ook aan huis. Ook bezoekt ze de mensen die ze ontmoet tijdens Awarenessdays en soms geven de Home Based Care (thuiszorg)leden aan dat er mensen in de lokale dorpen zijn die extra voorlichting aan huis nodig hebben.

Zintathu bezoekt vaak mensen in erg afgelegen gebieden en ze moet soms ver lopen om de huizen te bereiken. De mensen leven zo geïsoleerd en afgelegen dat ze geen of weinig toegang hebben tot informatie over HIV of algemene gezondheidszorg. Zintathu legt ook vervolgbezoeken af om zeker te weten dat alle mensen in deze gezinnen voldoende zijn voorgelicht en hun medicatie innemen of gemotiveerd genoeg zijn om een hiv-test te ondergaan in een kliniek.

De kosten voor deze werkzaamheden bestaan enkel uit transportkosten. Zintathu’s salaris wordt namelijk door een andere sponsor betaald. De geschatte kosten hiervoor zijn per maand 500 rand (ongeveer € 38,-). Het projectbedrag van € 456,- helpt haar dan ook een jaar lang.

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: