Help mee!

Leerlingen leren over HIV en Aids

Leerlingen van vier scholen leren een jaar lang over o.a. HIV en Aids

Naam project Leerlingen leren over HIV en Aids
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 juli 2015
Aandachtsgebied HIV/AIDS
> doneer via iDeal
Binnen: € 50,00
Nodig: € 860,00
6%

Dit project wordt uitgevoerd door Zintathu Luvalo. Zij stelt zich allereerst voor.

“Ik ben Zintathu Luvalo en ik ben 24 jaar. Sinds februari 2012 werk ik bij TransCape als voorlichter en begeleider op het gebied van HIV en Aids. Ik heb een erkende opleiding gevolgd voor HIV-begeleiding in Durban en een basisopleiding in Mthatha voor het voorlichten en begeleiden van mensen op het gebied van HIV.”

Zintathu heeft zichzelf ontwikkeld tot een geweldige begeleidster die haar werkzaamheden aanbiedt aan de lokale bevolking. Ze bezoekt verschillende locaties zoals scholen, klinieken en legt ook huisbezoeken af. Daarnaast houdt ze ook bijeenkomsten voor lokale gemeenschappen en verzorgt ze workshops voor de groepen van Home Based Care.

Schoolbezoeken

Zintathu kiest aan het begin van het jaar vier scholen uit, waar ze een jaar lang mee samenwerkt en haar programma aanbiedt. Ze bezoekt iedere school één keer per maand en geeft de scholieren voorlichting over HIV en aids, tienerzwangerschappen, drugs- en alcoholmisbruik en voorbehoedsmiddelen. Er is veel interactie tussen Zintathu en de leerlingen, er zijn open discussies en er is de mogelijkheid voor de leerlingen om vragen te aan Zintathu stellen.

Zintathu organiseert één keer per jaar een groot schoolevenement, waar alle scholieren van de vier scholen die Zintathu bezoekt aan deelnemen. De studenten bereiden toneelstukjes voor over de informatie die ze van Zintathu ontvangen hebben tijdens de voorlichtingslessen in de klas. Ze zijn erg creatief en zingen, dansen, spelen toneel en lezen gedichten voor. Op deze manier is er meer vermaak voor de kinderen en vertellen ze elkaar wat ze geleerd hebben.

Tijdens dit evenement wordt er gezorgd voor een lichte maaltijd voor alle studenten en Zintathu regelt vervoer voor alle studenten naar het evenement en terug. Inclusief materialen zijn de geschatte kosten 6500 rand (ongeveer € 500,-) per evenement.

De geschatte kosten voor de maandelijkse schoolbezoeken bedragen 400 rand (ongeveer € 30,-) per maand. Dit brengt de kosten voor dit totale project op € 860,-.

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: