Help mee!

Help een Community Awareness Day organiseren

Maak een Community Awareness Day mogelijk!

Naam project Help een Community Awareness Day organiseren
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 juli 2015
Aandachtsgebied HIV/AIDS
> doneer via iDeal
Binnen: € 65,00
Nodig: € 200,00
33%

Dit project wordt uitgevoerd door Zintathu Luvalo. Zij stelt zich allereerst voor.

“Ik ben Zintathu Luvalo en ik ben 24 jaar. Sinds februari 2012 werk ik bij TransCape als voorlichter en begeleider op het gebied van HIV en Aids. Ik heb een erkende opleiding gevolgd voor HIV-begeleiding in Durban en een basisopleiding in Mthatha voor het voorlichten en begeleiden van mensen op het gebied van HIV.”

Zintathu heeft zichzelf ontwikkeld tot een geweldige begeleidster die haar werkzaamheden aanbiedt aan de lokale bevolking. Ze bezoekt verschillende locaties zoals scholen, klinieken en legt ook huisbezoeken af. Daarnaast houdt ze ook bijeenkomsten voor lokale gemeenschappen en verzorgt ze workshops voor de groepen van Home Based Care.

Community Awareness Days

In het verleden organiseerde TransCape deze dagen altijd op grote schaal, waarbij alle overheidsdepartementen werden uitgenodigd en een heleboel lokale mensen aanwezig waren. Ondanks dat het waardevol was dat de overheid haar diensten kon presenteren aan het publiek had Zintathu het idee dat het de aandacht afleidde van de voorlichting over HIV en Aids.

Ze is begonnen met het organiseren van Community Awareness Days op kleinere schaal, waarbij het evenement wordt gehouden op een centraal punt in de gemeenschap zoals een centrale hal in het dorp, een burgemeestershuis of een kliniek.

Zintathu herkent de dorpen waar vraag is naar Community Awareness Days vooral door haar huis- en kliniekbezoeken. Ze faciliteert groepsdiscussies en algemene voorlichting, maar ze biedt ook individuele voorlichtingssessies aan voor meer privacy en intiemere vragen. Ze brengt pamfletten en condooms mee om uit te delen.

Zintathu zorgt voor lichte maaltijden voor de deelnemers van de Community Awareness Days en ze neemt een geluidssysteem met microfoon mee. De kosten per Community Awareness Day zijn 2500 rand (ongeveer € 200,-).

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: