Help mee!

Maak computercursussen mogelijk

Uitzicht op een baan met een computercursus

Naam project Computercursus
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mankosi (Zuid-Afrika)
Start project 2020
Aandachtsgebied Microkrediet
> doneer via iDeal
Binnen: € 190,92
Nodig: € 300,00
64%

Met nog geen 30% van de bevolking die de basisschool heeft afgemaakt, is het moeilijk een toekomst op te bouwen. Slechts 6% van de inwoners heeft een baan in Mankosi. Jongeren trekken vaak naar de stad om hun ouders en kinderen financieel te ondersteunen. Zelf komen ze vaak in een sloppenwijk terecht.

TransCape is continu in gesprek met de gemeenschap om te horen waar behoefte aan is qua projecten. Momenteel werken ze aan het opbouwen van een 'Skills Development Center' (SDC). Dit centrum heeft als doel om mensen op te leiden. Met de kennis en kunde worden meer banen gecreëerd. Dit is een win-win situatie waarbij de gemeenschap profiteert van de nieuwe bedrijfjes die hieruit voort gaan komen en deelnemers een baan creëren.

Bijna iedereen weet in Nederland wel hoe een computer werkt. Klinkt logisch maar op het platteland in Zuid-Afrika ben je een uitzondering als je een computer kunt bedienen. Als je kunt tekst bewerken, mails sturen en een klein beetje op internet zoeken dan ben je al een expert.

Kan jij je een voorstelling maken hoe het is om te leven zonder computer en onbeperkt internet? Een praktische instelling is vaak heel handig, maar online je zaken regelen wordt ook in Zuid-Afrika steeds normaler en dat scheelt je veel tijd. Zeker als je ruim 1,5 uur op weg bent naar de stad. Een vacature zoeken in gebieden waar geen werk is gaat niet, tenzij je afreist naar de stad, of dus toegang tot internet hebt.

TransCape gaat in het SDC daarom computerlessen aanbieden voor mensen tussen de 18 en 38 jaar oud. Een groep die vaak naar de stad trekt met de droom een beter leven op te bouwen. De realiteit is echter een stuk minder goed.

Het zou geweldig zijn als deze mensen een online studie kunnen doen of secretariële ondersteuning kunnen bieden. Wie weet ligt een baan bij TransCape in het verschiet of kunnen ze een eigen bedrijfje opstarten. De kosten voor 1 cursist bedragen 300 euro.

Om de deelnemer gemotiveerd te houden wordt een eigen bijdrage gevraagd. Hierin is een balans gezocht tussen betaalbaarheid en stimulans. 5% , dus 15 euro, wordt ingelegd. Niemand in het gebied kan het volledige bedrag zelf betalen.

Voor 300 euro geeft u iemand de kans om de computercursus te doen. Dit is de start van een nieuwe toekomst voor iemand. Helpt u mee?

Hier kunt u het totale projectplan van onze partner TransCape voor deze activiteit vinden. De onderstaande video geeft ook mooie uitleg over het nieuwe Skills Development Center.

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: