Help mee!

Geef leerlingen een goede leraar

Steun de vijf leraren van het Mdumbi Education Centre

Naam project Geef leerlingen een goede leraar
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Educatie
> doneer via iDeal
Binnen: € 5.361,01
Nodig: € 6.400,00
84%

Het Mdumbi Education Centre (MEC) is in 2008 opgericht door onze partnerorganisatie TransCape NPO. De school vormt het hart van alle onderwijsactiviteiten in de regio. Het is dan ook veruit de beste school in de regio. Het is daarmee een voorbeeld voor de andere scholen.

MEC biedt passend onderwijs voor verschillende doelgroepen. Zo is er een kleuterschool waarbij kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar worden voorbereid op de basisschool. Ze leren hier onder andere Engels, lezen en schrijven, sociale vaardigheden en uiteraard is er ook voldoende ruimte voor beweging en spelletjes. Daarnaast biedt het MEC naschoolse onderwijs aan jongeren (van zowel de basis als middelbare school). Zij krijgen extra lessen lezen, schrijven en rekenen, maar ook leren ze creatief bezig te zijn en maken ze kennis met andere culturen en ideeën. Door sportwedstrijden te organiseren wordt de kinderen geleerd om in teamverband samen te werken. Tevens krijgen ze uitleg over gezonde voeding en wordt er voorlichting gegeven over HIV/Aids.

Tot slot is er onderwijs voor volwassenen die zelf in het verleden weinig tot geen scholing hebben gehad. Sommige volwassenen leren alsnog lezen en schrijven en andere krijgen les in het gebruik van een computer.

Al deze lessen worden aangeboden door vijf enthousiaste leraren. Zij komen allemaal uit de omgeving en zijn door TransCape opgeleid tot leraar. Jay Maisbulela Siya, Andisiwe Masiphula, Nokukhanya Mphehlule, Nomonde Mdloyiya en Nokubonga Maqelana staan elke dag met veel plezier voor de klas. Het is voor hen ook hun vaste baan. Om ervoor te zorgen dat zij voldoende inkomen hebben, krijgen zij een bescheiden salaris van €160,- per maand.

Helpt u mee door een leraar te sponsoren en zo de leerlingen een goede docent te geven? Sinds de start van dit project zijn er 0 leraren voor een maand gesponsord.


Andisiwe

Jay

Nokubonga

Nokukhanya

Nolutho
 

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: