Help mee!

Maak HIV-begeleiding mogelijk in lokale klinieken

Help Zintathu Luvalo om HIV-begeleiding te bieden

Naam project Maak HIV-begeleiding mogelijk in lokale klinieken
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 juli 2015
Aandachtsgebied HIV/AIDS
> doneer via iDeal
Binnen: € 150,82
Nodig: € 360,00
42%

Dit project wordt uitgevoerd door Zintathu Luvalo. Zij stelt zich allereerst voor.

“Ik ben Zintathu Luvalo en ik ben 24 jaar. Sinds februari 2012 werk ik bij TransCape als voorlichter en begeleider op het gebied van HIV en Aids. Ik heb een erkende opleiding gevolgd voor HIV-begeleiding in Durban en een basisopleiding in Mthatha voor het voorlichten en begeleiden van mensen op het gebied van HIV.”

Zintathu heeft zichzelf ontwikkeld tot een geweldige begeleidster die haar werkzaamheden aanbiedt aan de lokale bevolking. Ze bezoekt verschillende locaties zoals scholen, klinieken en legt ook huisbezoeken af. Daarnaast houdt ze ook bijeenkomsten voor lokale gemeenschappen en verzorgt ze workshops voor de groepen van Home Based Care.

Een-op-een begeleiding tijdens kliniekbezoeken is haar favoriete onderdeel van het werk. “Telkens als ik één persoon help, voelt het alsof miljoenen mensen zijn geholpen. Dat is wat mijn werk zo belangrijk maakt voor mij.”

Kliniekbezoeken

Zintathu bezoekt twee keer per week een lokale kliniek om groepsbegeleiding aan patiënten aan te bieden. Ook geef ze individueel advies aan patiënten als daar behoefte aan is. Ze beantwoordt een breed scala aan vragen over HIV en Aids, hoe HIV wordt overgebracht, de medicatie, soa’s, tuberculose en het openbaar maken van je HIV-status aan je omgeving.

Ze blijft de mensen die ze begeleid heeft in de klinieken volgen door een huisbezoek bij hen af te leggen. Zo kan ze de sociale omgeving van de patiënt in kaart brengen en zien of er ook thuis een ‘ondersteuningssysteem’ aanwezig is.

Zintathu heeft een nauwe samenwerkingsband met de verpleegkundigen in de kliniek en hierdoor kunnen zij en de verpleegsters elkaar goed aanvullen.

De kosten voor deze werkzaamheden bestaan enkel uit transportkosten. Zintathu’s salaris wordt namelijk door een andere sponsor betaald. De geschatte kosten hiervoor zijn per maand 400 rand (ongeveer € 30,-). Het projectbedrag van € 360,- helpt haar dan ook een jaar lang.

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: