Help mee!

Gun een kind het plezier om naar school te gaan

Steun het preschool project en verbeter het onderwijs

Naam project Preschool Project
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project zodra het benodigde bedrag binnen is
Aandachtsgebied Educatie
Binnen: € 575,00
Nodig: € 575,00
100%

Het doel van dit project is om zo veel mogelijk kinderen de kans te bieden zich voor te bereiden op de basisschool door begeleiding vanuit het Mdumbi Education Centre (MEC). Voor €575,- per jaar kan een kind een jaar lang naar de preschool van het MEC. Ook krijgen de kinderen elke dag een goede maaltijd.

MEC is in 2008 opgericht door TransCape NPO. Op dit moment gaan er 150 gemotiveerde kinderen (van 6 t/m 16 jaar) naar het MEC om daar, ondanks hun soms moeilijke thuis- of gezondheidssituatie, lessen te volgen. Met de hulp van donateurs en gekwalificeerde vrijwilligers is dit een geweldig succesvol en positief voorbeeld van onderwijs en hulp voor jonge kinderen in een landelijke omgeving.

Nog 30 kinderen wachten om naar de preschool te gaan

Er zijn 30 kinderen in de leeftijd van 3 tot 6 jaar die ook graag naar de preschool van het MEC willen gaan. Stichting Kwasa wil graag deze 30 kinderen die kans bieden. Voor €2,14 per dag kan één kind dagelijks profiteren van emotionele, intellectuele, geestelijke en lichamelijke ondersteuning. Van dit geld worden de docenten betaald en wordt er gezorgd voor schrijfgerei, knutselbenodigdheden en materiaal om buiten te spelen. Elk kind krijgt tevens iedere dag een gezonde maaltijd. Helpt u mee om deze 30 kinderen ook naar de preschool te laten gaan?

Voor veel ouders is het moeilijk om werk te vinden en zo hun kinderen te kunnen onderhouden. De kinderen die naar school kunnen, moeten vaak grote afstanden afleggen wegens de slechte infrastructuur op het platteland. Tevens besteedt de overheid weinig geld aan het verbeteren van de onderwijsvoorzieningen waardoor veel materialen en onderwijsgebouwen sterk verouderd zijn. Het MEC geeft kinderen de kans op goed onderwijs.

Door de kinderen de kans te geven om naar de preschool te gaan, kunnen zij hun kans op een betere toekomst vergroten. Ze zullen meer gemotiveerd zijn om vervolgens naar school te gaan en het zal de kwaliteit van het lokale onderwijs verbeteren. De gemeenschappelijke workshops die twee keer per jaar georganiseerd worden zullen ouders en verzorgers enthousiast maken om tegelijk met (hun) kinderen het leerproces te doorlopen. Ouders zullen ervaren wat de kracht en potentie is van een kind dat goede verzorging en onderwijs heeft gehad teweeg kan brengen. Zij zullen vervolgens druk uitoefenen op de slechte organisatie van de huidige lokale basisscholen om de kwaliteit van het onderwijs voor (hun) kinderen te verbeteren.

Helpt u één van de 30 kinderen naar de preschool van het Mdumbi Education Centre?

< overzicht afgeronde projecten

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: