Help mee!

Met naaien de toekomst lachend tegemoet gaan

Uitzicht op een baan met een naaicursus

Naam project Naaicursus
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mankosi (Zuid-Afrika)
Start project 2020
Aandachtsgebied Educatie
> doneer via iDeal
Binnen: € 220,00
Nodig: € 300,00
73%

Met nog geen 30% van de bevolking die de basisschool heeft afgemaakt, is het moeilijk een toekomst op te bouwen. Slechts 6% van de inwoners heeft een baan in Mankosi. Jongeren trekken vaak naar de stad om hun ouders en kinderen financieel te ondersteunen. Zelf komen ze vaak in een sloppenwijk terecht.

TransCape is continu in gesprek met de gemeenschap om te horen waar behoefte aan is qua projecten. Momenteel werken ze aan het opbouwen van een 'Skills Development Center' (SDC). Dit centrum heeft als doel om mensen op te leiden. Met de kennis en kunde worden meer banen gecreëerd. Dit is een win-win situatie waarbij de gemeenschap profiteert van de nieuwe bedrijfjes die hieruit voort gaan komen en deelnemers een baan creëren.

Eén van de vaardigheden die opgestart wordt is het naaien. De opleiding duurt drie maanden en wordt op twee niveaus aangeboden. Het beginnersniveau leert voornamelijk verschillende naaipatronen en het omgaan met de juiste maten terwijl het gevorderde niveau de creativiteit stimuleert en nieuwe technieken ontwikkeld.

Aan het einde van de opleiding ontvangt de deelnemer een certificaat. De deelnemer kan (traditionele) kleding maken, gordijnen, beddengoed en schoenen. De kosten voor 1 cursist bedragen 300 euro.

Om de deelnemer gemotiveerd te houden wordt een eigen bijdrage gevraagd. Hierin is een balans gezocht tussen betaalbaarheid en stimulans. 5% , dus 15 euro, wordt ingelegd. Niemand in het gebied kan het volledige bedrag zelf betalen.

Voor 300 euro geeft u iemand de kans om de naaicursus te doen. Dit is de start van een nieuwe toekomst voor iemand die mogelijkheden heeft een eigen bedrijf te starten. De kans om iemand financieel onafhankelijk te maken. Helpt u mee?

Hier kunt u het totale projectplan van onze partner TransCape voor deze activiteit vinden. De onderstaande video geeft ook mooie uitleg over het nieuwe Skills Development Center.

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: