Help mee!

Phelokaz gaat naar de middelbareschool

Phelokaz Sigcau (17) krijgt dit jaar voor het eerst een studiebeurs

Naam project Studiebeurs Phelokaz Sigcau
Partner organisatie TransCape NPO
Locatie Ngqeleni, Zuid-Afrika (Oostkaap)
Start project Januari 2022
Aandachtsgebied Educatie
> doneer via iDeal
Binnen: € 932,62
Nodig: € 2.500,00
37%

Phelokaz Sigcau krijgt dit jaar voor het eerst een studiebeurs. Phelokaz wordt 17 (geboren in 2005) en is dit jaar de enige nieuwe student in het studiebeurs programma.

Uitdaging

Phelokaz is uitgekozen voor een studiebeurs omdat ze vorig jaar trouw de naschoolse lessen van onze partnerorganisatie TransCape heeft bezocht. Ze zat toen in het laatste jaar van de basisschool en heeft zich laten zien als een serieuze en gemotiveerde leerling. Ze heeft haar basisonderwijs gehaald met alleen maar voldoendes.

Dat is best knap wanneer je bedenkt dat Phelokaz best een moeilijke achtergrond heeft. Ze komt uit een gezin van 8 en haar ouders hebben beide geen werk. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat er op het platteland van Mankosi simpelweg erg weinig werk is. Het is een heel landelijk gebied en bedrijven vestigen zich hier niet graag. Mede door het feit dat het gemiddelde opleidingsniveau erg laag is. De familie moeten rondkomen van zo’n 80 euro per maand. Deze inkomsten krijgen ze vanuit de kinderbijslag.

Naast haar opleiding is Phelokaz graag aan het werk in de tuin van haar familie. Door zelf actief groente en fruit te verbouwen krijgt de familie toch regelmatig een gezonde maaltijd op tafel. Daarnaast houdt Phelokaz van netball (een soort korfbal), zwemmen en lezen.

Dokter

Haar grote droom is om later dokter te worden. Zonder de studiebeurs zou dit niet haalbaar zijn. Nu ze echter is uitgekozen voor een studiebeurs is Phelokaz erg gebrand om deze kans te grijpen. Het wordt wel een grote uitdaging voor haar. Ze moet namelijk voor het eerst van haar leven het platteland gaan verlaten en in de grote stad naar school. Ervaring uit het verleden leert dat deze overstap voor de meeste kinderen moeilijk is. Het leven in de stad is heel anders dan op het platteland en brengt allerlei uitdagingen en verleidingen met zich mee.

Helpt u mee?

We hebben er echter alle vertrouwen in dat Phelokaz deze kans aangrijpt en haar eerste stappen richting een carrière als dokter gaat zetten in 2022. Helpt u haar om deze stap te zetten?

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: