Help mee!

Abonga Mampinyose wil alsnog grade 12 halen

Abonga wil graag zijn middelbare school afronden

Naam project Abonga wil later computerwetenschapper worden
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Ngqeleni, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2022
Aandachtsgebied Educatie
> doneer via iDeal
Binnen: € 450,00
Nodig: € 1.250,00
36%

Abonga Mampinyose is 18 jaar oud en loopt al even mee in het studiebeursprogramma van onze partner TransCape. Abonga woont met zijn moeder en broer en zus samen. Zijn moeder heeft een kleine lokale pub en is tot in de vroege uurtjes hard aan het werk. Aangezien er meer taken thuis moeten gebeuren moet Abonga vaak bijspringen om klanten te helpen. Er komen veel lokale mensen in de pub, maar ook regelmatig toeristen die alleen maar Engels spreken. Door te helpen heeft Abonga een goed verantwoordelijkheidsgevoel en is zijn Engels sterk verbeterd. De inkomsten die zijn moeder hiermee verdiend zijn voldoende voor de eerste levensbehoeften, maar helaas blijft er nier voldoende geld over voor Abonga om naar een goede school te gaan.

Grade 12

Abonga is voor 2022 toegelaten tot Gadra Education in Grahamstown in de Oostkaap van Zuid-Afrika. Op Gadra gaat Abonga een eenjarige opleiding volgen waarmee hij grade 12 opnieuw kan doen. Grade 12 is het laatste jaar van de middelbare school, voor je naar de universiteit kan. Eerder heeft Abonga grade 12 niet gehaald, doordat hij het moeilijk vond om door alle COVID problematiek zijn opleiding af te ronden. In Zuid-Afrika waren online lessen lang niet altijd mogelijk en werden leerlingen veelal aan hun lot overgelaten. Het is dan ook niet gek dat Abonga het jaar niet heeft gehaald en in 2022 zijn best gaat doen om het jaar alsnog te halen.

Het is een bijkomend voordeel dat Abonga een oom in Grahamstown heeft wonen. Abonga mag het hele jaar bij hem komen wonen. Dit zal een veilige omgeving en een goede stimulans voor Abonga vormen. Het scheelt ook qua huurkosten. Per maand hoeft Abonga slechts 60 euro per maand bij te krijgen voor zijn eten en drinken in het gezin.

Computerwetenschapper

Abonga houdt van computers, in de toekomst ziet hij zichzelf als computerwetenschapper. Het is zijn wens om ooit genoeg geld te hebben zodat hij zijn moeder kan helpen om haar kleine bedrijf te laten groeien.

Naast zijn schoolactiviteiten, ziet hij zichzelf als een zeer sociaal georiënteerd persoon, daarnaast vindt hij het leuk en belangrijk om mijn gemeenschap schoon te zien. Zo wandelt hij door de buurt en helpt om de gemeenschap schoon te houden, door zwerfafval op te ruimen. Naast dat hij het erg leuk vindt om te rappen maakt hij andere mensen ook blij met zijn muziek.

Helpt u mee?

We hebben er alle vertrouwen in dat Abonga dit jaar alsnog weet te slagen voor grade 12. Helpt u hem mee om dit te bereiken?

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: