Help mee!

woensdag 9 december 2020

Consignium steunt Kwasa: ‘Create Impact’ met kennis

Het team consultants van Consignium ondersteunt op eigen wijze twee Kwasa projecten. Hun website vermeldt dat de naam Consignium staat voor ‘consign’ (toevertrouwen). De klant vertrouwt immers aan deze consultants diens uitdagingen en zorgen toe, op het gebied van risk, compliance en privacy. Daarnaast betekent ‘con’ en ‘signium’ ‘met signatuur’. De consultants bieden oplossingen met net iets meer, met die extra zorg en glimlach: to create impact. Mooie visie, mooi streven en dat zegt iets over de drijfveren van de bedenker.

Robert van Asch is de uiterst vriendelijke, bevlogen ondernemer van dit bedrijf. Om het jaar gaat het team op reis naar het buitenland, wat dit jaar natuurlijk niet mogelijk was vanwege de corona pandemie. Hij beseft nu des te meer, dat goede doelen een steun in de rug kunnen gebruiken. Hier in Europa hebben we het goed en er zijn (overheid)voorzieningen om tegenslag te verzachten. In Afrika zijn geen ‘corona regelingen’ voor noodlijdende kleine ondernemers. In dit continent hebben deze ondernemers en hun familie, een hard bestaan. Daar is geen vangnet. Dat heeft hij van dichtbij meegemaakt toen hij in 2007 in Tanzania meehielp met het bouwen van een school.

Educatie is een van de belangrijkste speerpunt van Kwasa.

De insteek en aanpak van de Kwasa projecten: Skill Development Centre en Mdumbi Educaton Centre, spreken hem dan ook enorm aan. Alles draait om kennis, zegt hij: de lokale bevolking heeft er echt duurzaam profijt van als ze kennis kan opdoen. Confucius zei: Geef een mens een vis en deze heeft eten voor één dag. Leer een mens vissen en deze heeft eten voor heel diens leven. De initiatieven van Kwasa weerspiegelen deze filosofie. Wat Robert ook zo waardeert is dat Kwasa een kleine organisatie is met slagkracht. Kwasa heeft geen CEO’s en raden van bestuur die exorbitante salarissen opstrijken. Alle inzamelingen gaan rechtstreeks voor 100% naar de aller armste en wordt besteed aan hun educatie en aan gezondheidsvoorlichting aan hen die geen toegang hebben tot kennisbronnen. De opgedane kennis zetten deze mensen zelf duurzaam in, hun bedrijven trekken leveranciers aan en zo komt de lokale economie tot bloei en komen zij uit de uitzichtloze spiraal.

Vanuit hun kantoor in Leusden zetten Robert en zijn acht teamleden zich enthousiast in voor de educatie projecten. Met Consignium4Good bieden zijn hun klanten en relaties - in Nederland en Europa - een wijnpakket aan voor €25. De wijnen hebben ze zelf ingekocht en er een wervende folder bij gemaakt. De opbrengst gaat naar Kwasa. En de klanten? Die worden er ook blij van en creëren stukje bij beetje ook impact.

Meer over Consignium vind je op: https://www.consignium.nl.

< terug naar overzicht

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: