Help mee!

zondag 2 februari 2020

Het gaat goed met TransCape!

Inmiddels is 2020 al enkele tijd begonnen, wat maakt dat het hoog tijd is voor een update over het afgelopen half jaar. Er zijn op alle projecten weer veel dingen gebeurd.

Educatie


Studiebeurzen


Er zijn twee nieuwe studiebeurzen bij gekomen:

Meer weten?

Wil je de hele update van TransCape over educatie en de studiebeuren lezen? Klik dan hier.

Children in Need program

Andisiwe gaat 3 dagen per week op huisbezoek bij kwetsbare gezinnen, ze bieden de gezinnen ondersteuning, kleding, eten, dekens en hulp bij praktische zaken zoals aanvraag van geboorteakte of identiteitsbewijzen.

Ook in Zuid-Afrika zijn er veel eenzame ouders. Er is hulp opgestart voor de eenzame ouderen, zij krijgen een keer per week ondersteuning in huis door een groep vrijwilligers.

Wil je de hele update van TransCape over het Children in Need program lezen? Klik dan hier.

Gezondheidsprojecten

Zintathu heeft ook zeker niet stil gezeten, ze geeft op 2 klinieken uitleg over de behandeling en de besmetting van HIV. Ze heeft 4 schoolbezoeken gedaan. Ze heeft een gave waardoor ze jongeren zich op hun gemak laat voelen waardoor ook deze lastige thema’s bespreekbaar worden. Steeds meer mensen nodigen haar uit voor een huisbezoek, in het afgelopen half jaar is ze bij 182 huizen langs geweest waar zij 653 mensen uitleg heeft gegeven. Er hebben 5 community awereness days plaatsgevonden, de overheid steunt haar hierbij door voedsel en zaadjes om groente mee te kweken te sponsoren. Nederlandse meiden kunnen het zich niet voorstellen om school te moeten missen doordat ze ongesteld zijn, dit is in Zuid-Afrika echter wel het geval. Gelukkig is het gebrek aan maandverband opgelost, hier waren de meiden erg blij mee waardoor ze hun eindexamens kunnen doen.

Wil je de hele update van TransCape over de gezondheidsprojecten lezen? Klik dan hier.

Skills development center

Het skills development center gaat de strijd aan tegen armoede door vaardigheden aan te leren zodat mensen een duurzaam inkomen kunnen krijgen. Zij doen dit door begeleiding en educatie te geven op vlakken als naaien, autorijden, agro-ecologie en computer gebruik. Er is nog geen locatie waar al deze begeleiding plaats kan vinden, dit betekent dat de naaimachines continu verplaatst moeten worden. Sophie en Sven, twee architecten uit Nederland zijn bezig om een gebouw te ontwerpen waar dit allemaal kan plaatsvinden. Een volgende stap is financiering rond krijgen voor dit project.

Wil je de hele update van TransCape over de Skills development center lezen? Klik dan hier.

< terug naar overzicht

Stichting Kwasa • Hoylede 18 • 2642 JJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: