Help mee!

vrijdag 21 december 2018

Nieuw educatiecentrum in Zuid-Afrika geopend!

Onlangs werden wij blij verrast door onze lokale partner TransCape met het bericht dat na jaren van plannen en bouwen het nieuwe educatiecentrum in het hart van het dorp Tshani geopend is.

Het plan, bouw- en constructieproces heeft in totaal drie jaar geduurd en er zijn vele partijen betrokken geweest om dit allemaal mogelijk te maken. Wij nemen u graag mee in het traject waar de afgelopen jaren zo hard aan gewerkt is, en waar wij allemaal met trots op terugkijken. Het nieuwe gebouw bestaat uit een aantal compartimenten. De school is opgesplitst in drie afzonderlijke kamers; twee klaslokalen en een docentenkamer.

Door de opsplitsing van de klassen is het makkelijker om specifiek onderwijs aan te bieden per leeftijdsgroep. Zo leren jongere kinderen al vanaf 3 jaar hoe ze cijfers en letters moeten schrijven en krijgen de iets oudere kinderen gevorderde lees- en schrijfvaardigheden.

Ook is er ruimte aanwezig voor de zogeheten ‘Afterschool’, een bibliotheek en een nieuwe keuken zodat er ontbijt- en lunchmaaltijden voor de kinderen gemaakt kunnen worden. Door de nieuwe en verbeterde locatie van het educatiecentrum komen er steeds meer kinderen naar het naschoolse programma. De groep kinderen is in korte tijd gegroeid van 12 leerlingen naar 40 leerlingen. Zij volgen het naschoolse programma om onder andere hun wiskundige en Engelse vaardigheden te verbeteren.

Onze lokale partner TransCape is ook trots om te zeggen dat alle arbeid lokaal werd aangekocht. Het bouwproces leverde dus een enorme economische bijdrage aan de leden van de Mankosi-gemeenschap.

Onderwijs is de enige uitweg voor veel mensen uit deze regio en met dit nieuwe educatiecentrum worden kinderen in staat gesteld om te vechten voor een betere toekomst. Stichting Kwasa en TransCape bedanken iedereen uit de grond van onze harten voor het realiseren van deze droom!

Wil je meer weten over het nieuwe educatiecentrum? Lees dan het hele nieuwsbericht via deze link.

< terug naar overzicht

Stichting Kwasa • Hoylede 18 • 2642 JJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: