Help mee!

zondag 15 december 2019

Geslaagde wijnproeverij

Op 23 november was Stichting Kwasa te gast bij de Leeuwendaalkerk in Rijswijk (ZH). De enthousiaste leden van deze kerk hadden Stichting Kwasa gevraagd om een wijnproeverij te verzorgen. Het was er een ideaal moment voor, zo net voor de feestdagen.

Met meer dan 35 “proevers” had de proeverij een erg mooie opkomst. In 10 rondes kregen de proevers verschillende wijnen om uit te proberen. Van bubbels (de Zuid-Afrikaanse vonkelwijn), tot verschillende witte wijnen, een rosé en meerdere rode wijnen. De rondes werden afgesloten met een heerlijke port en een dessertwijn. Bij veel rondes werd ook een begeleidend hapje geserveerd.

Anna en Marieke, de twee wijn vrijwilligers van Stichting Kwasa, hebben tijdens de rondes veel uitgelegd over hoe je wijn proeft, hoe de wijnwereld eigenlijk in elkaar steekt en welke wijnen men aan het proeven was.

Aan het einde van de proeverij was er de mogelijkheid om zelf ook wijnen te bestellen. Hier is gretig gebruik van gemaakt! Er zijn maar liefst 187 flessen wijn verkocht. Daarmee is er met de proeverij ruim € 700,- voor onze projecten opgehaald. Een prachtig bedrag. We willen alle mensen van de Leeuwendaalkerk dan ook van harte bedanken voor deze uitnodiging.

Wilt u ook samen met ons een wijnproeverij voor het goede doel organiseren? Bijvoorbeeld bij uw kerk, sportclub, werk of met uw familie en vriendenkring? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

< terug naar overzicht

Stichting Kwasa • Hoylede 18 • 2642 JJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: