Help mee!

woensdag 30 oktober 2019

Derde kwartaal TransCape

Het is weer hoog tijd voor een update van onze partner TransCape NPO. Er zijn inmiddels drie maanden voorbij en er zijn een heleboel dingen gebeurd.

Bij de preschool hebben ze nieuwe tenues aangeschaft, daarnaast zijn ze op bezoek geweest bij een museum, een radiostation, de luchthaven, een natuurreservaat en het winkelcentrum. Dit klinkt in onze oren misschien niet heel bijzonder, maar voor veel kinderen was dit de eerste keer dat zij dit deden. Ze hebben dan ook enorm genoten. Daarnaast is er bij de school met dank aan het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum uit Den Haag een nieuwe speeltuin gebouwd met schommels, glijbanen, klimmuren, etc. Door deze nieuwe speeltuin kunnen de kinderen hun coördinatie, balans en het bewustzijn van hun eigen lichaam verder ontwikkelen.

Er zijn op het moment 4 studenten die een studiebeurs krijgen via TransCape NPO:

Zintathu de HIV en Aidscounselor heeft ook zeker niet stil gezeten:

Vervoer van zieke mensen is in deze gebieden van Zuid-Afrika nog niet geregeld (dit zou een service van de overheidsziekenhuizen moeten zijn). Afgelopen drie maanden zijn er 16 patiënten vanuit deze regio overgebracht naar het ziekenhuis door Sibongile, de vertrouwde chauffeur van Transcape NPO.

In het Children in Need programma gaat het om kinderen in extreme armoede, kinderen met een ziekte of kinderen in een kwetsbare omgeving. Andisiwe is projectmanager en bezoekt deze families 3 keer per week. Zo worden er drie wezen onderhouden met voedsel en schoolmateriaal. Daarnaast regelt Andisiwe de identiteitsbewijzen voor zowel kinderen als ouderen, zodat zij ook recht hebben op bijvoorbeeld uitkeringen vanuit de overheid. Dit blijft erg lastig om te regelen doordat systemen van de overheid verouderd en onbetrouwbaar zijn.

Mocht je na het lezen van deze update benieuwd zijn naar het hele verslag klik dan hier.

< terug naar overzicht

Stichting Kwasa • Hoylede 18 • 2642 JJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: