Help mee!

Pitso wil maatschappelijk werker worden

Pitso droomt ervan om Maatschappelijk Werker te worden, om de medemens te helpen.

Naam project Help Pitso anders mensen gelukkig maken
Partner organisatie Transcape NPO
Locatie Mdumbi, Oostkaap (Zuid-Afrika)
Start project 1 januari 2018
Aandachtsgebied Educatie
> doneer via iDeal
Binnen: € 0,00
Nodig: € 900,00
0%

Maak kennis met Pitso Mathsidiso. Ze is 14 jaar oud en woont in Mdumbi (Zuid Afrika).

Pitso woont met zijn vieren in een huis. Helaas heeft niemand binnen haar gezin werk. Haar moeder doet het huishouden en heeft niet genoeg geld om schooluniformen voor de kinderen te betalen. Van het geld dat haar gezin heeft, wordt eten gekocht. Pitso heeft drie broers, twee zussen en een tante. Twee van haar broers wonen samen met haar tante in Oost-Londen en een zus woont in Mthatha.

Pitso is een gedreven jonge dame en heeft vele dromen. Ze is zich zeer bewust van haar huidige situatie en wordt daar verdrietig van. Het liefst ziet ze gelukkige mensen om zich heen en speelt ze graag met andere kinderen, om hen gelukkig te maken. Als ze ziet dat kinderen gepest worden, kan ze boos worden. Pesten is niet oké, vindt Pitso.

In haar vrije tijd speelt ze graag dodge bal en netbal. Bekende sporten in Zuid Afrika. Gelukkig kan Pitso met de studiebeurs van TransCape en Stichting Kwasa naar de middelbare school en volgt ze met veel enthousiast de vakken Wiskunde, Levensoriëntatie Levensorientatie en E.M.S. Naast studeren houdt Pitso van zingen. Op deze manier laat ze zich even helemaal gaan en is ze gelukkig.

Pitso droomt ervan om Maatschappelijk Werker te worden, om de medemens te helpen. Daarbij zou ze het geweldig vinden om acteur te worden. Deze doelen wil ze graag behalen door zich te concentreren op haar werk en door haar familie zo mogelijk te helpen.

Graag wil Pitso de leefomstandigheden veranderen van haar familie, een nieuw huis regelen en er zijn voor haar familie wanneer dat nodig is. Op deze manier doet ze ervaring op als Maatschappelijk Werker. Ze kijkt positief tegen dingen aan, volgens Pitso mag iedereen trots zijn op zichzelf met wat hij/zij nu al bereikt heeft en vindt ze dat je nooit de vijanden boven je moet laten komen. Sterk moet je zijn, volgens Pitso, om je dromen na te streven.

Steun Pitso om ervoor te zorgen dat zij haar school goed af kan ronden, met de kans op een fijne toekomst als Maatschappelijk Werker.

< overzicht lopende projecten

Steun dit project via:

iDeal bank of PayPal