Help mee!

woensdag 22 februari 2017

Al 300 herbruikbare schriften voor kinderen in Zuid-Afrika

Stichting Kwasa heeft samen met Correctbook al 300 herbruikbare schriften geleverd voor scholen in Zuid-Afrika. Sinds de zomer van 2016 werken Stichting Kwasa, Rhiza Babuyile en Correctbook samen om de herbruikbare schriften van Correctbook te leveren aan kinderen in Zuid-Afrika in de strijd tegen analfabetisme.

Inmiddels leverde Stichting Kwasa met behulp van donaties al herbruikbare schriften aan 300 kinderen van de kleuterscholen Sweet Combo, Sinekaya, Palesa en Rivongingo. Momenteel staan er nog 1.000 Correctbooks klaar om naar Zuid-Afrika verstuurd te worden zodat nog meer kinderen kunnen leren lezen en schrijven met de herbruikbare schriften.

Duurzame schriften

De schriften van Correctbook zijn vergelijkbaar met kleine whiteboards, waarbij het mogelijk is om de pagina’s na gebruik weer leeg te ‘vegen’. De Correctbooks zijn hierdoor eindeloos te gebruiken. Dit soort schriften zijn ideaal voor scholen in Zuid-Afrika, omdat er vaak geen budget is om telkens nieuwe schriften aan te schaffen. Door kinderen een eigen Correctbook te geven, bieden Kwasa en haar partners een duurzame en goedkope oplossing voor dit probleem. Zo kunnen meer kinderen én volwassenen leren lezen en schrijven.

Doneer een Correctbook!

U kunt ervoor kiezen om eenmalig één of meerdere Correctbooks te doneren. Zo draagt u actief bij aan de ontwikkeling van de inwoners van kansarme gebieden in Zuid-Afrika. Maar, u kunt er ook voor kiezen om maandelijks Correctbooks te doneren. Zo steunt u op een leuke en creatieve manier elke maand andere scholieren in Zuid-Afrika! De kosten per gedoneerde correctbook zijn € 4,-. Wilt u ook doneren? Vul dan het formulier in op onze website.

< terug naar overzicht

Stichting Kwasa • Brilduiker 9 • 2643 MJ Pijnacker • info@kwasa.nl • KvK: 27326558

doneren kan via: